Dagblad Trouw betrekt boer in landbouwdebat

Dagblad Trouw gaat een opinieonderzoek onder 15.000 boeren uitvoeren, om hen een stem te geven in het landbouwdebat dat wordt gevoerd. De uitslag van de het onderzoek wordt gepubliceerd in een speciale bijlage van de krant, ‘De Staat van de Boer’.

Het onderzoek is een samenwerking met uitgeverij Agrio, van onder meer PigBusiness. De uitgeverij uit ’s-Heerenberg zal ook beschikken over de onderzoeksresultaten. De informatie uit het onderzoek is basis voor berichtgeving over de sector. Agrio maakte zich al eerder hard om de boeren een stem te geven, onder meer door het evenement ‘Kom, we geven de landbouw de schuld’ te organiseren.

Trouw vindt dat de boer zelf mee moet doen in de discussie over de sector. „Het agrarisch bedrijf haalt de afgelopen jaren veelvuldig de media, vaak negatief”, aldus de krant. „Het gaat dan over te veel mest, dierziekten, gewasbescherming en maatregelen die vanuit Brussel en Den Haag worden opgelegd.” Omdat de discussie veelal tussen landelijke politici speelt, wil Trouw boeren betrekken door hun stem te laten horen. Het onderzoek ligt in handen van het Wageningse bureau Geelen Consultancy en wordt begeleid door Wageningen Universiteit.

Digitale vragenlijst

Aan de hand van een digitale enquête met vragen en stellingen kunnen de boeren en tuinders laten weten wat zij van bepaalde onderwerpen vinden. Deelnemers wordt daarnaast gevraagd om minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit een rapportcijfer te geven.

Boeren die mee willen doen aan het onderzoek kunnen de enquête hier invullen. Deelname zal ongeveer zeven minuten in beslag nemen.

Het laatste POV nieuws

POV-voorzitter Ingrid Jansen en vice-voorzitter Eric Douma hebben deze week besloten vervroegd hun functies neer te leggen. Eerder kondigden beiden...

Lees meer >

De POV zoekt varkenshouders die willen meedoen aan een vervolgonderzoek naar de succesfactoren van een laag antibioticagebruik.

Er is geen standaard...

Lees meer >

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) is de belangenbehartiger die opkomt voor varkenshoudend Nederland. Het bestaansrecht van POV ligt in...

Lees meer >

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) is verrast dat ook varkenshouders geconfronteerd gaan worden met een verscherpt toezicht op de...

Lees meer >

De kans op insleep van Afrikaanse varkenspest uit Oost-Europa is groter dan de insleep uit België. Dat is een van de conclusies uit het overleg over...

Lees meer >