Geesje Rotgers, nieuwe communicatieadviseur POV

Per 1 juli start Geesje Rotgers als communicatieadviseur bij de POV. Geesje is geen onbekende binnen de agrarische wereld. Als onderzoeksjournalist bij AgriMedia schreef ze over veehouderij, wetenschap en beleid. Maar ook op het gebied van belangenbehartiging en beleid heeft ze haar sporen verdiend. 

Uitdaging bij de POV 

Geesje was meteen enthousiast over deze nieuwe kans bij de POV. “Het is een boeiende, jonge organisatie, die twee culturen in de varkenshouderij verenigd. De onderwerpen zijn heel divers, er spelen veel (zakelijke) belangen en de inhoud is vaak politiek gevoelig. De uitdaging is om alle partijen te laten inzien wat de gedeelde belangen zijn – die zijn er meer dan men soms denkt – en deze gezamenlijk uit te dragen.” 

Ook voorzitter Ingrid Jansen is blij met de nieuwe communicatieadviseur: “Voor de POV als belangenbehartiger is heldere communicatie naar onze leden cruciaal. Met Geesje hebben we een ervaren collega aan ons team toegevoegd. Zij kent als geen ander het speelveld van de soms verschillende belangen van de leden, stakeholders en omgeving”.  

“Werkmotto: waar een oordeel begint, eindigt de waarneming.” 

Achtergrond 

Geesje Rotgers, opgegroeid op een gemengd bedrijf (akkerbouw en melkvee) op het Groningse platteland en nu woonachtig in het midden van het land met man en twee kinderen. Ze gaat haar werkzaamheden bij de POV (24 uur) combineren met haar huidige functie in de (onderzoeks)journalistiek vanuit AgriMedia Wageningen (V-focus). “Bij sommigen zal die combinatie misschien vragen oproepen, maar voor mij blijft de basis van de communicatie gelijk. Als onderzoeksjournalist werk ik met feiten en wetenschappelijke onderbouwing. Het gaat daarbij om de inhoud; om wat iemand zegt en niet om wíe het zegt.”  

Ervaring 

Na de HAS (Van Hall Instituut in Groningen) werkte Geesje bij de beroepsvereniging voor dierenartsen (KNMvD) en vervolgens bij de Productschappen Vee, Vlees en Eieren. Daarna is ze gaan schrijven: eerst als journalist voor weekblad Oogst (LTO Nederland) en daarna bij de Gezondheidsdienst voor Dieren. Als landbouwredacteur voor V-focus schreef ze ook diverse artikelen over milieu, wetenschap, beleid en praktijk in de dierlijke sector.  

Het laatste POV nieuws

POV-voorzitter Ingrid Jansen en vice-voorzitter Eric Douma hebben deze week besloten vervroegd hun functies neer te leggen. Eerder kondigden beiden...

Lees meer >

De POV zoekt varkenshouders die willen meedoen aan een vervolgonderzoek naar de succesfactoren van een laag antibioticagebruik.

Er is geen standaard...

Lees meer >

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) is de belangenbehartiger die opkomt voor varkenshoudend Nederland. Het bestaansrecht van POV ligt in...

Lees meer >

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) is verrast dat ook varkenshouders geconfronteerd gaan worden met een verscherpt toezicht op de...

Lees meer >

De kans op insleep van Afrikaanse varkenspest uit Oost-Europa is groter dan de insleep uit België. Dat is een van de conclusies uit het overleg over...

Lees meer >